Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μια τρομερή ‘’υγειονομική βόμβα’’ εκρήγνυται!


Πηγή εικόνας: http://knowaids.blogspot.com/



Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980, μια νέα θανατηφόρα αρρώστια ‘’AIDS’’ εμφανίστηκε να απειλεί την ανθρώπινη ζωή στο πλανήτη. Η ασθένεια αυτή μεταδίδετε μέσω του σεξ αλλά και του αίματος. Διότι αποδυναμώνει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον φορέα έναν υποψήφιο ‘’γρήγορο’’ μελλοθάνατο!
Στα τριάντα περίπου χρόνια που πέρασαν, η επιστήμη ανακάλυψε διάφορα φάρμακα, ώστε ο θάνατος να μην έχει ταχύ ρυθμούς. Κάποιες στιγμές δε μίλησαν και για νίκη κατά του AIDS, ώμος ο θανατηφόρος τούτος ιός μεταλλάσετε με γρήγορους ρυθμούς καθώς νέα στελέχη προστίθενται στο πύρινα του, δημιουργώντας τον άτρωτο.
Έτσι φθάσαμε στο 2011, όπου μαζί με την αύξηση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα να βρισκόμαστε μπροστά σένα μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα ή καλύτερα όπως ονομάζουν την σύγχρονη επιδημία του AIDS, σε ‘’υγειονομική βόμβα’’ μεγατόνων!
Αλλοδαποί και χρήστες ναρκωτικών η μεγάλη απειλή του 2011 για τη χώρα μας.
Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, η πορνεία είναι μια εύκολη οικονομική διέξοδο αλλά και αρκετοί χρήστες να επιζητούν την ίωση (σύμφωνα με τις βάσιμες υποψίες της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, σημαντικός αριθμός ενδοφλέβιων χρηστών προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του επιδιώκει να μολυνθεί από τον ιό HIV, για να εισπράττει το κρατικό επίδομα των 1.400 ευρώ το δίμηνο).
Είναι ένας φαύλος κύκλος και οι παράγοντες της ξαφνικής αυτής έκρηξης εντοπίζονται στην οικονομική κρίση, μα και στον εμπλουτισμό των στελεχών του ιού του AIDS από στελέχη του εξωτερικού, που ήρθαν με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την πορνεία.
Ο κος Άγγελος Χατζάκης, καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολιάζοντας τις αιτίες αναφέρει ότι η αύξηση των κρουσμάτων AIDS έχει παρατηρηθεί κατά 60% στο γενικό πληθυσμό, όπου οι τοξικομανείς δικαιολογούν το 50%: ‘’Από τις εμπειρίες μας, σε άλλες χώρες, η οικονομική κρίση εξαθλιώνει περισσότερο τις ευαίσθητες ομάδες, στις οποίες ανήκουν και οι ναρκομανείς, που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν από κοινού μία σύριγγα για τη δόση τους με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Σε ομάδα των ναρκομανών στην πρωτεύουσα έχουν παρατηρηθεί επίσης στελέχη του HIV/AIDS από Ασία, Αφρική και την τέως Σοβιετική Ένωση. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να περιγράψουμε τα δίκτυα μετάδοσης και ενδεχομένως να βρούμε ακόμη και τις μικρές ομάδες των ανθρώπων απ' όπου προέρχονται. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορα αυξημένη πληροφόρηση και να μοιρασθεί μεγάλος αριθμός από σύριγγες και προφυλακτικά στους τοξικομανείς’’.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ιού HIV, εντοπίζετε σαφώς στην Αθήνα μα και η ελληνική περιφέρεια, με την χαλάρωση στη χρήση προφυλακτικών μέσων στο σεξ, παρουσιάζει ανησυχητικούς ρυθμούς αύξησης. Καθώς, οι αλλοδαποί, οι τοξικομανείς και οι οικογένειές τους δεν έχουν τη σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον ιό.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη σχετικά αναφέρει: ‘’Όλοι εκφράζουν άποψη: επιστήμονες, εργαζόμενοι, πολιτικοί, πολίτες. Και αυτό βέβαια δεν είναι αρνητικό, κάθε άλλο μάλιστα συμβάλλει παραγωγικά σε ένα διάλογο που κρίνεται απαραίτητος σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Όταν όμως οι απόψεις για επιστημονικά θέματα καθορίζονται κυρίως από πολιτικές ιδεολογίες, μπορεί να καταστούν από επικίνδυνες έως γραφικές…’’


Πηγή στοιχείων: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου