Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μια κυβέρνηση… για τις αλάνες και τις παιδικές χαρές.

Δύο μόνο λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού κ. Λοβέρδου: ‘’Παιδαριώδες απειλές’’.

Αφού λοιπόν, απροκάλυπτα και χωρίς ίχνος ντροπής παραδέχτηκε πως είπαν ψέματα (το ΠΑΣΟΚ) με το ‘’λεφτά υπάρχουν’’, για να αφαρπάξουν την εξουσία. Τώρα μας απειλεί (μέσα απ’ την εφημερίδα ‘’Real News’’ στις 17/7/2011), πως εάν συνεχίσουμε να κριτικάρουμε τη κυβερνητική πολιτική: ‘’θα σηκωθούνε να φύγουν’’. Ε, ρε γλέντια που πονάνε!

Και αφού ξεσηκώθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ευκαιρία γύρευαν), μας είπε ακόμη το πιο παιδαριώδες: ‘’ Με τον κριτικό και αυτοκριτικό μου λόγο προσπαθώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος συνεννόησης’’…

Πολιτική κατάντια κι η σημερινή;

Είναι δεκτό να πέφτουν ‘’οι μάσκες’’ του ψέματος, είναι σωστό να γίνεται η συνειδησιακή αυτοκριτική που και που σε προσωπικό επίπεδο, όταν όμως πρόκειται για τη χώρα, το λαό; Τότε ένα μένει σαν λύση: Η βαρύτατη τιμωρία, η εσχάτη των ποινών!

Διότι αποδεικνύετε, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια (παρόμοια με τα παιδικά), χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία. Ο στόχος τους λοιπόν, αποσαφηνίζεται με όλα ετούτα που λένε, πως ήταν μόνο ένας: ‘’Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα’’.

Μα και που τελικά, αυτοί οι κύριοι της κυβέρνησης, έχουν χάσει τον έλεγχο του πολιτικού παιδικούς τους παιχνιδιού (κι όπως τα παιδιά, που μην γνωρίζοντας τους κινδύνους, καθώς όταν χάνουν που αρχίζουν και πετάνε πέτρες), πετροβολούν προς πάσα κατεύθυνση.

Πάρτε λοιπόν, γρήγορα κύριοι τους βόλους σας κι άντεστε για κάποια αληθινή αλάνα, η χώρα, θα πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους, ότι δεν είναι παιδική χαρά...

Και εν τω μεταξύ ο κ. πρωθυπουργός τονίζει (σε άλλη κυριακάτικη εφημερίδα την ‘’Καθημερινή της Κυριακής’’), ότι η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ: ‘’ανεύθυνη’’. Για τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει: ‘’έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα’’.

Ποια ήταν τα ‘’υπεύθυνα’’ κ. πρωθυπουργέ;
Επιπλέον δε αναφέρει: ‘’κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μία τραγωδία’’.
Ο κ. πρωθυπουργός -ξεκαθαρίζει-? κατόπιν ότι: ‘’η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει’’ και σημειώνει ότι ‘’είμαστε στη φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος. Σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση δε χωρούν φωνές που καλλιεργούν το φόβο και ποντάρουν στην αποτυχία’’.

Να το θυμάστε, καλοί μου αναγνώστες, πως και πάλι για παιχνίδια τις αλάνας ομιλούνε…

1 σχόλιο:

  1. Θα συνεχισω το θεμα γραφοντας οτι σαν θα φυγουν οι πασοκοι, μακαρι να ειναι και σημερα, να μην ερθουν οι νουδουτηδες. Πρεπει να ξυπνησουμε σα ψηφοφοροι . Ελεος πια με τον μαθουσαλικο δικομματισμο που μας εσπρωξε στο γκρεμο.
    Ερωτημα, γιατί στη προτελευταια φραση στο –ξεκαθαριζει- εβαλες ερωτηματικό;
    Καλημερα φιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή