Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Υπάρχουν ακόμη Πατριώτες! (Παναγιώτης Κουρουμπλής.)



Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιούνη 2011, μέσα από τα εκτεταμένα επεισόδια των γνωστών άγνωστων και την φοβερή ρήψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, ψηφίστηκε με 155 βουλευτικά ναι, το Μεσοπρόθεσμο και ο άμεσος Εφαρμοστηκός Νόμος του. Κρίνοντας πλέον μόνο η ιστορία τις αποφάσεις των 300 βουλευτών…
Θα σταθώ σένα βροντερό και πατριωτικό όχι που ακούστηκε από τον Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ήταν το μόνο όχι που είχε ήχο, ενέργεια, αντισυμβατικότητα και ακαταμάχητη θέληση για να μην παραδοθεί ο Ελληνικός λαός στα μεγαλοτσιφλίκια της τρόικας.
Αισθάνθηκα για πρώτη φορά, μετά από αρκετό που η κρίση και το χρέος, μάς έχουν ξεφτιλίσει, ταπεινώσει και καταστήσει επαίτες διεθνώς από τα λάθη των εκάστοτε κυβερνώντων. Αισθάνθηκα πραγματικά περήφανη που άκουσα τον λόγο του Έλληνα Πολιτικού Παναγιώτη Κουρουμπλή πριν τη ψηφοφορία. Δηλαδή, γιατί είχε αποφασίσει να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και το όχι που βροντοφώναξε στην διάρκεια της ψηφοφορίας και τον διέγραψε απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Κρατώντας όμως ετούτος ο Αληθινός Πατριώτης τον αγώνα των ιδανικών του πάντα υψηλά, αυτών των ιδανικών που την 28-12-2006 η Ακαδημία Αθηνών στην πανηγυρική ετήσια συνεδρία απονομής των βραβείων της, συμπεριέλαβε τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στα δύο πολιτικά πρόσωπα που βράβευσε για το έτος 2006 (ο έτερος είναι ο Μανώλης Γλέζος), αναγνωρίζοντας την σημαντική πολιτική και κοινωνική του συμβολή μέσα από τους κοινωνικούς του αγώνες των τελευταίων 30 χρόνων, για την οικοδόμηση στην Ελλάδα ενός σύγχρονου αποφασιστικού και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο .
Να θυμηθείτε, ότι μόλις ξεχώρισε απ’ τους τριακόσιους ένας Μεγάλος Έλληνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου