Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τόλμησα να γράψω, θέλησα να πάω και…



Πηγή εικόνας:http://www.inews.gr/101/den-poleitai-i-ellada.htm



Τη Πέμπτη (χθες ), ανάρτησα ένα άρθρο για τον εκλιπόντα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Και, παραβρέθηκα στο 15ετές μνημόσυνο που τέλεσε η σύζυγός του Δήμητρα στο Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας.
Όσοι με γνωρίζουν, θα ξέρουν ότι τούτες οι πράξεις μου έγιναν με πλήρη συνείδηση και δεν είχαν καμία άλλη στόχευση, παρά μόνο να τιμήσω εκείνον τον Μεγάλο Δημοκράτη Ηγέτη και Σοσιαλιστή Πρωθυπουργό που συμφιλίωσε όλους τους έλληνες μετά από πολλές δεκαετίες πολιτικών διχασμών όπου αιμορραγούσαν την πατρίδα μας φρικτά.
-Ήμουν κι εγώ το 1973, στο Πολυτεχνείο κι είναι η πρώτη φορά που μιλώ για τούτο ανοικτά. Ήμουν μόνο δεκαέξι χρόνων και η μικρότερη που δικάστηκα, γιατί ένωσα την αδύναμη φωνή μου κατά της χούντας, με τους επαναστατημένους φοιτητές- Εδώ, πρέπει να το τονίσω και θέλω να σας γράψω, ότι ποτέ δεν προέβηκα σε καμία ‘’εξαργυρώσει’’ των όσων έζησα/πέρασα εκείνη την εποχή.
Ήταν λοιπόν, τότε εύκολο να συσπειρωθώ με τις αριστερές ομάδες, να πάω με τους ‘’αδούλωτους’’, όμως οι επιλογές μου ήταν μοναχικές, δίχως κομματικές ταμπέλες και παρέμειναν οι ίδιες μέχρι σήμερα… Σε όλη την πορεία της ζωής μου, οι φιλίες μου είναι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Για μένα δεν είναι κριτήριο ανθρωπισμού, οι όποιες πολιτικές πεποιθήσεις, είτε οι θρησκείες και οι διάφοροι χρωματισμοί του δέρματος, άλλα είναι τα ‘’στάνταρ’’ που μετρούν στη σύναψη και τη συνέχιση της φιλίας.
Για να μην μακρηγορώ, γυρίζοντας στο σπίτι εχθές, βρήκα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μου μερικά μηνύματα που ανύψωσαν περισσότερο τον ήδη προβληματισμό που μου είχε δημιουργήσει η λησμονιά των ελλήνων, πολιτών και πολιτικών, στη μνήμη του Ανδρέα!
Λυπάμαι πραγματικά, για όσα άλλη μία φορά διαπίστωσα. Δεν πέρασε στη ψυχή μας, ως φαίνεται απ’ τα πεπραγμένα, ποτέ εκείνο το: ‘’Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ’’ και συνεχίζουμε να παίζουμε το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων.
Άρχισε να ανεβαίνει τώρα, η άλλη μπαλάντζα του δικομματισμού, να πάλι η ΝΔ μπροστά… Έλληνες, τα κόμματα έχασαν τους Ηγέτες τους, έχασαν την δυναμική τους και βρίσκονται πάλι υπό την κατοχή ξένων δυνάμεων. Ας καταλάβουμε, ότι με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσει στον όλεθρο τούτη η δικομματική πολιτική ταυτότητα που επιδεικνύουμε.
Δεν υπάρχει πουθενά, σε κανένα πολιτικό κόμμα η ηθική ισορροπία για την Ελλάδα και η οικονομική ασφυξία προέρχεται περισσότερο, απ’ τη κακή διαχείριση των ‘’αδυνάτων’’ παραδοσιακών ελληνικών πολιτικών κόμματων που απ’ το θάνατο του τελευταίου Ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου, μας κυβερνούν.
Γι’ αυτό, αφήστε με να βαδίζω μοναχικά κι εσείς βαδίστε, όπου σας πάει η συνείδησή σας.
Τούτη είμαι …

2 σχόλια:

  1. αυτή είσαι κι εγώ γι' αυτό σε στηρίζω και σε θαυμάζω.
    Για πολλούς από εμάς, η κομματική ταμπέλα μας ακολουθεί, όμως αυτό δε σημαίνει πως αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε υγιή πολιτική προσέγγιση.
    Ο Παπανδρέου υπήρξε ένας μεγάλος πολιτικός με μεγάλα λάθη -όπως όλοι- που θα μείνει όμως στην ιστορία για τις πολιτικές ικανότητές του και το αποτέλεσμα συσπείρωσης που έφερε στον ελληνικό λαό σε μια εποχή διχασμού.
    Σήμερα χρόνος γυρνάει πίσω και οι έλληνες έχουμε και πάλι ανάγκη πολιτικής και κοινωνικής συσπείρωσης :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, συνοδοιπόρε Yannidaki σε ευχαριστώ.
    Σε ευχαριστώ όπου και σήμερα απέδειξες (όπως εδώ και δύο χρόνια περίπου που ηλεκτρονικά γνωριζόμαστε), ότι είναι ξεχωριστή τιμή για τους φίλους σου, ο έντιμος και στοχαστικός λόγος του Ανθρώπου ‘’Yannidaki’’ που τους έχει συμπεριλάβει στην δυνατή φιλία του.
    Να είσαι πάντα καλά.

    Υ.Γ.
    Δεν αρνούμαι τα ανθρώπινα λάθη του Ανδρέα Παπανδρέου, μήτε και τις –ευτυχώς ελάχιστες- λάθος πολιτικές τακτικές που ακολούθησε. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς να γίνει ο τελικός απολογισμός για το τι προσέφερε στην Ελλάδα, στους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή