Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μια γυναίκα (Sally Gordon), που δίνει μαθήματα ζωής!!!



Πηγή εικόνων:http://hubpages.com/hub/Oldest-Worker-Award-Sally-Gordon-Age-101

Μια είδηση που πέρασε στις μέσα σελίδες των εφημερίδων κι όμως είναι τόσο σημαντική.
Η Αμερικανίδα Σάλι Γκόρντον (Sally Gordon) συνταξιοδοτήθηκε φέτος, στα 102 χρόνια της από την Γερουσία της Νεμπράσκα που δούλευε τα τελευταία 27 χρόνια σαν ‘’βοηθός λοχία των όπλων’’ ή αλλιώς ‘’κόκκινο παλτό’’, μια ονομασία που προέρχεται απ’ το εξωτερικό ένδυμα που φορούν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη θέση του νομοθετικού σώματος. Η Σάλι υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έλαβε αυτή τη θέση και πέρσι τιμήθηκε με το σημαντικότερο βραβείο, ‘’της γηραιότερης εργαζομένης της Αμερικής’’. Η Γόρντον επί 82 εργαζόταν παράλληλα σαν ενεργό μοντέλο και η τελευταία επίδειξη που έλαβε μέρος ήταν στα 97 χρόνια της. Επίσης έχει τέσσερα παιδιά επτά εγγόνια και έξη δισέγγονα.
Δεν της αρέσει να δίνει συμβουλές στου νέους αλλά τρεις μόνο φράσεις της χαρακτηρίζουν την μεγάλη εμπειρία που έχει απ’ τη μακραίωνη ζωή της. ‘’Η ζωή είναι πολύτιμη. Θα πρέπει να αξιοποιούμε κάθε στιγμή της’’, ‘’από νέα πάντα εκπαιδευόμουν στις καινούργιες επαγγελματικές τεχνικές, πάντα άκουγα τους συναδέλφους και ήμουν ευγενική μαζί τους’’ και ‘’προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή. Ο Θεός δεν μας έδωσε κουμπί για να γυρνάμε πίσω. Μας έδωσε μόνο κουμπί για να σταματάμε (εγώ ποτέ δεν πάτησα το κουμπί για να σταματήσω, σημειώνει με έμφαση ) και για να προχωράμε. Είμαι ακόμη νέα. Θέλω να απολαύσω τη σύνταξη να προχωρήσω παραπέρα’’.
Η Σάλι έχει χαρακτηριστεί ‘’θαύμα’’ μα η ίδια τονίζει ότι δεν άφησε χώρο στα γηρατειά να έρθουν στη ζωή της. Αρνήθηκε στα 88 να πάρει σύνταξη και όλες οι ασθένειες που ήρθαν στη ζωή της δεν άφησε να την καταβάλουν, καθώς και όποια προβλήματα συνάντησε δεν την έκαναν να χάσει το κουράγιο της για τη ζωή.
Να λοιπόν ένα ζωντανό πρότυπο για όλους εμάς που ζητούμε να συνταξιοδοτηθούμε στα 50 και 60 χρόνια μας λόγω γήρατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου