Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δεν την “γουστάρω” σας λέω, τέτοια Δημοκρατία!



Πηγή εικόνων:lavreotiki.com


Έχω ακούσει κωμικοτραγικές ιστορίες, το τελευταίο καιρό, για τα “μασκαρέματα” που κάνουν οι πολιτικοί όταν θέλουν να κυκλοφορήσουν ιδιωτικά.
Για εκείνους που έχουν μια συνήθη μορφολογική εικόνα δεν είναι δύσκολο, όμως για κάποιους που δεν τους βοηθά η σωματική τους διάπλαση για “μασκάρεμα” (π.χ. Βενιζέλος, Πάγκαλος), το πρόβλημα είναι μεγάλο για τις ιδιωτικές εξόδους τους…
Ώσπου, βρέθηκε την Τετάρτη, στις 16/3/2011, στα Καλύβια Αττικής για φαγητό ο Θ. Πάγκαλος. Νάσου και μια ομάδα από τους κατοίκους της Λαυρεωτικής που αντιστέκονται εδώ και 3 μήνες για τη κατασκευή ΧΥΤΑ, στη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Οβριοκάστρου Κερατέας. Τα γιουχαΐσματα, οι βρισιές και το γιαούρτωμα δεν άργησαν να έρθουν απ’ τη μεριά των αγανακτισμένων κατοίκων που δεν θέλουν τα σκουπίδια της Αθήνας στη περιοχή τους.
Προσωπικά πιστεύω, ότι οι κάτοικοι της Κερατέας/Λαυρεωτικής, στη προκειμένη περίπτωση, ξεπέρασαν τα επιτρεπτά όρια της Δημοκρατίας. (Εδώ, θα πρέπει να επισημάνω στους αναγνώστες, πως κι εγώ είμαι αντίθετη με πολλές απ’ τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου και πολλές απ’ τις αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης, όμως σε αυτού του είδους τις αντιδράσεις, που καταλύουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ποτέ δεν θα εμπλεκόμουν.)
Η επίσκεψη του Θ. Πάγκαλου στα Καλύβια, είχε σαφέστατα ιδιωτικό χαρακτήρα και σαν Έλληνας πολίτης, έχει κάθε Δημοκρατικό δικαίωμα να σεβαστούν την αυτή επίσκεψή του!
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που να καλύψει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των Λαυριωτών στα χθεσινοβραδινά γεγονότα που πρωταγωνίστησαν. Δεν μπορεί κάποιος να τους συγχωρέσει, όσο κι αν η αγανάκτηση τους “πνίγει”, τούτες τις συμπεριφορές που καταλύουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας…
Δεν την “γουστάρω” λέω, τέτοια εικόνα ντροπής για τη Δημοκρατία. Δεν τη γουστάρω!

1 σχόλιο:

  1. ειναι απολύτως περιττό να γράψω πως αυτοί οι άνθρωποι έχασαν το όποιο δίκιο τους, έχασαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για λίγα λεπτά με ένα στέλεχος της κυβέρνησης πολιτισμένα.
    Είναι προφανές πως με αυτήν την αντίδρασή τους δεν κατάφεραν κάποια πολιτική επιτυχία. Η κίνηση ήταν αντίδραση εκτόνωσης και αναρωτιέμαι αν το ίδιο κάνουν και στα παιδιά τους όταν έχουν νεύρα.
    Λυπάμαι ειλικρινά και χαίρομαι για την σημερινή σου παρέμβαση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή