Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ευρώπη, Ευρώπη…



Είναι γνωστή η θέση σας, γνωστά και τα έργα σας κατά της πατρίδας μας.
Σκιαζόσαστε πάντα και μόνο με την ιδέα της δημιουργικής πρωτοπορίας του έθνους μας που επί ογδόντα αιώνες -8.000 χρόνια- τώρα, οδηγεί τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Τούτο το “αγκάθι” εσαεί θα τρυπά τα στείρα πνευματικά σας σωθικά .
Δεν συγχωρέσατε ποτέ, πρώτα στον εαυτό σας, για το πώς δεν καταφέρατε να ανακαλύψετε έστω κι ένα καινούργιο πολιτιστικό μονοπάτι. Δάνεια και αντιγραφές όλα απ’ την κλασική Ελλάδα μας!
Και είναι ηλίου φαεινότερο ό,τι δεν μας αφήσατε ούτε στιγμή (απ’ τα καιρό της επανάστασης του 1821), να σηκώσουμε κεφάλι. Υποτελείς σε εσάς θέλατε να είμαστε, να λειτουργούμε, να ζούμε.
Εσείς βάλατε το χεράκι σας στη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, εσείς μας στείλατε στο κατόπι ένα δεκαεπτάχρονο άτονο βασιλιά, εσείς ευθύνεστε που η Ελλάδα έχει υπό κατοχή ακόμη τα εδάφη της: Στη Θράκη, στα Ασιατικά παράλια, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στη Κύπρο.
Πίσω από κάθε εδαφική κατοχή υπάρχει η δική σας ύπουλη υπογραφή για να κρατήσετε οικονομικά αδύναμη τη χώρα, ώστε να βρισκόμαστε συνεχώς υπό τον έλεγχό σας.
Εσείς μας κατευθύνατε στους πολέμους του 1940, εσείς μας στερήσατε 600.000 Έλληνες με εκείνους τους πολέμους, εσείς μας βουτήξατε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια που δεν επιστρέψατε ποτέ, εσείς και το Γ’ Ράιχ μας προκαλέσατε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια καταστροφές… ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, αποζημιώσατε ΟΛΕΣ τις χώρες ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Εσείς μας βάλατε στον αδελφοπόλεμο (1944-1949), για να μην λοξοδρομήσουμε απ’ την κυριαρχία σας.
Δόλιοι, ΒΑΡΒΑΡΟΙ… και τώρα που μας περάσατε τη θηλιά στο λαιμό με τα μνημόνια και την τρόικα, μέσα απ’ τις βρωμοφυλλάδες σας μας βρίζεται και φωνάζετε να πουλήσουμε και την Ακρόπολη ακόμη για να σας επιστρέψουμε τα “δανεικά”…
Αλήθεια ποια ΔΑΝΙΚΑ, μήπως εκείνα τα “δανεικά” που μας δίνετε για να μας κρατάτε κοιμισμένους υπό την κυριαρχία σας κοντά δυο αιώνες τώρα;
Ελπίζετε στη φυλακή μας… Ζούμε για την ελευθερία μας!!!

2 σχόλια:

  1. Καλημερα Αννα..
    Απο την εποχη του εμφυλιου εχουν φαγωθει με το ανυποτακτο χωριο και αντεχουμε.
    Ελπιζω οτι θα αντεξουμε ως το τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ειμαστε παντα ελευθεροι γιατι η ελευθερια δεν εχει να κανει με λεφτα, δανεια και υποχρεωσεις, αλλα με το πνευμα που ανθιζει, ιδιομορφα, αλλα αναπτυσσεται :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή