Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε ημέρα που περνά, χάνονται τέσσερα δις ευρώ.



Πηγή εικόνας: http://attikanea.blogspot.com/



Πρώτα υπέγραψαν ένα δις (όπως μας έλεγαν με το μνημόνιο), μετά μας είπαν δύο δις, ύστερα εφτά δις, κατόπιν σαράντα τέσσερα, και σήμερα πενήντα δις ευρώ σε τρία χρόνια απαιτούν επιτακτικά τα αφεντικά της τρόικας!
Κι έρχεται το ερώτημα: Γνωρίζουν, τελικά, τι υπόγραψαν οι πολιτικοί μας με το μνημόνιο;
Πουλήσετε τα όλα, μας διατάζουν οι τροϊκανοί, εκτός απ’ τα μνημεία… γιατί θα πρέπει να μας δώσετε πενήντα δις που υπογράψατε.
Όπως και να έχει, δύο εταιρίες θα φτιαχτούν σύντομα για να πουλήσουν την Ελλάδα… αλλά την λύση δεν θα την δώσουν… Εκατόν εξήντα δις ευρώ είναι το χρέος σήμερα. Και εμείς, πια δεν παράγουμε χρήμα ούτε καν τους τόκους να πληρώνουμε!!!
Με τις σημερινές συνθήκες,(μείωση μισθών/συντάξεων, αφαίμαξη φορολογίας, υψηλή ανεργία, πληθωρισμός ), η χώρα χάνει περί τα τέσσερα δις ευρώ ημερησίως… Για αυτά τα χαμένα ευρώ κανένας δεν μιλά, είτε η κυβέρνηση δεν θέλει να το γνωρίζουμε!!!
Οδηγούμαστε έτσι σε μια ύπουλη ύφεση που ούτε το 2025 δεν θα βγούμε από ετούτη την καπιταλιστική κρίση που μας έβαλε η “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…
Σε επιτήρηση και υπόδουλοι θα είμαστε και οι άλλοι θα μας κάνουν κουμάντο επί 20 και πλέον χρόνια, επειδή το τεράστιο χρέος έχει δυναμική και αυξάνεται, διότι οι πολιτικοί μας δεν μπορούν, είτε δεν γνωρίζουν πως να το σταθεροποιήσουν!!!
Δεν ωφελεί να είμαστε μαθηματικοί για να καταλάβουμε ότι φοροδιαφυγή και η αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είναι οι επικίνδυνες αιμορραγούσες οικονομικές πληγές της χώρας και πως χρειάζεται η άμεση θεραπεία/αναβάθμιση τούτων των “θεσμών”.
Μην δραπετεύσετε… αλλάξτε το σύνταγμα, σκεφτείτε τη χώρα που οι μίζες και η δημοσιονομική κατασπατάληση, μας/σας έφτασε έως εδώ… Ο λαός δεν φταίει εάν εσείς τον οδηγήσατε μέχρι την καταστροφή…
Με διαβάζεται και το ξέρω!

3 σχόλια:

  1. Το επ' αυτου προβλημα ειναι η αλλαγη του συνταγματος ή των πολιτικων; Θα μειωθει ετσι το χρεος;
    Μηπως η αναρχια και η αντιδραση θα φερουν την τροικα να μας χαρισει τα λεφτα;
    Το ζητημα αφορα εναν σωστο σχεδιασμο και μια λειτουργικη διαχειριση. Και για πρωτη φορα αυτο συμβαινει. Πολλοι δεν μπορουν να το δεχτουν εξαιτιας του ξεβολεματος τους, ομως δεν μπορουμε πια να κρυβομαστε απο την αληθεια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες φίλε, συνοδοιπόρε yannidaki.
    Λυπάμαι που αναγκάζομαι να σου θυμίσω ότι το Ελληνικό Σύνταγμα είναι που κρύβει/”αθωώνει” τους πολιτικούς που είχαν μεγάλο, πολύ μεγάλο φαγοπότι σε βάρος της χώρας… Και θα συνεχίσει να κρύβει τους μελλοντικούς…. Ακόμη, ασφαλώς και δεν θα μας απαλλάξει απ’ την θανατερή θηλιά του μνημονίου που σφίγγει εκατομμύρια Ελλήνων το λαιμό,( η αναρχία και η αντίδραση καθώς εσύ τα γράφεις…) Αν και εκεί, δυστυχώς φοβάμαι πως οδηγούμεθα με τις αβέβαιες εξωτερικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια…
    Όλοι νομίζω ότι θέλουμε/επιθυμούμε να μπει μία σειρά κι όλοι πιστεύω να θέλουν να συνεισφέρουν προς την χώρα!!! Αλλά φίλε μου, αρνιέται ο λαός κι επαναστατεί όταν βλέπει πως η δική του ανέχεια και δυστυχία προικίζει πολιτικούς!!!
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν "φταίει' το ίδιο το σύνταγμα γι' αυτά που έχουν γίνει τότε μήπως ήρθε η ώρα να ξανακοιτάξουμε ποιά άρθρα του είναι αντίθετα στο συμφέρον της χώρας.
    Άλωστε, κάλλιο αργά παρά ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή