Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μα γιατί θύμωσαν, οι της κυβέρνησης, με τα αφεντικά της τρόικας;



Πηγή εικόνας:http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6958.html


Με μια σπασμωδική κίνηση "θυμού", που θυμίζει ξύπνημα από βαθύ λήθαργο, η κυβέρνηση μέσω του κ.ε. Γιώργου Πεταλωτή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (Παρασκευής-Σαββάτου 12/2/2011), εξέδωσε με επίπληξη μια γραπτή ανακοίνωση/απάντηση προς τη τρόικα. Καθώς είχε υποδείξει η τρόικα, στη χθεσινή της (Παρασκευή 11/2/2011) συνέντευξη τύπου, όπου μάλιστα απαίτησε ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ ως το 2015!!! Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να πουληθεί δημόσια περιουσία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Μακάρι οι “κυβερνόντες μας” να είχαν ξυπνήσει πολύ πριν, τότε που έβαζαν τις υπογραφές τους φαρδιές-πλατιές, καθώς περνούσαν τη θηλιά του μνημονίου στο λαιμό του Έλληνα… Γιατί τώρα, θαρρώ πως είναι λιγουλάκι αργά.
Μα, καλοί μου πολιτικοί, τόσο καιρό δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ότι αυτοί, οι κύριοι της τρόικας, είναι τα νόμιμα “αφεντικά” της χώρας, δεν είδατε/διαβάσατε τι υπογράψατε στο μνημόνιο; Πως λοιπόν εσείς τώρα, τους επιπλήττετε για όποιο νόμιμο δικαίωμα τους έχετε εκχωρήσει;
Για να γράψω την αλήθεια, η κίνηση ετούτη της κυβερνητικής απάντησης, δείχνει πολιτική εγρήγορση και θάρρος προς την διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας. Όμως, τα αφεντικά είναι αφεντικά και με αυτή την κτητική ιδιότητα που διαθέτουν, δυστυχώς για όλους μας, «τα αυτάκια τους δεν θα ιδρώσουν» από τις σαφώς αργοπορημένες επιπλήξεις μιας δέσμιας κυβέρνησης… Μάλιστα τούτοι, δεν κάνουν αγαθοεργίες, έμποροι χρήματος είναι που επένδυσαν τα χρήματά τους και επιζητούν όλο και μεγαλύτερο/γρηγορότερο κέρδος!
Έτσι, φυσικό είναι να μην τους νοιάζει για τα σύνορα, την εδαφική κυριαρχία, είτε την ιστορία της χώρας… Θέλουν να διασφαλίσουν το κεφάλαιο που επένδυσαν και ασφαλώς τα κέρδη τους.
Όσο τώρα... για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας; Είτε η τρόικα την απαιτήσει, είτε εσείς την κάνετε, για τον Έλληνα σημαίνει το ίδιο… Ξεπουλιέται η πατρίδα του!!!

2 σχόλια:

  1. να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα. Αποκρατικοποιησεις πρεπει να γινουν. Αλλο ομως αποκρατικοποιησεις κι αλλο ξεπουλημα δημοσιας γης.
    Παντα λεω πως προτιμο τον ιδιωτικο αερολιμενα στα Σπατα, την ιδιωτικη Αττικη Οδο, το ιδιωτικο Μετρο, απο τα αντιστοιχα κρατικα που ειναι σε μαυρα χαλια ανα νην Ελλαδα (εθνικες οδοι, τρενα, αεροδρομια και λιμανια).
    Οποτε ναι, ειμαι υπερ των αποκρατικοποιησεων, ομως ακομα κι εκει πρεπει να υπαρχει ενα οριο. Το οριο που ξεπερνα την πωληση μιας κρατικης εταιρειας για να φτασει στο πουλημα της ελληνικης γης. Χαιρομαι που η κυβερνηση εχει αντιληφθει αυτη τη διαφορα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μην φανεί προσβλητικό αλλά με προβλημάτισε πολύ το ανωτέρω σχόλιο του φίλου μας του yannidakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή