Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τo “ζαβό” μου το μυαλό…




Δεν ξέρω τι με πιάνει, ώστε κάθε φορά που ο πρωθυπουργός είναι για επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό… να θυμάμαι εκείνο το ανέκδοτο με τους 50 καπουτσίνους καλογέρους!
Αν δεν το ξέρεις, διάβασέ τω: -Καίγεται ένα μοναστήρι και πεθάνουν 50 καπουτσίνοι καλόγεροι όπου πάνε στο Παράδεισο. Πάει ο Άγγελος και λέει στον Αγ. Πέτρο: «Ήρθαν πενήντα καπουτσίνοι», κι Άγιος Πέτρος αφελέστατα απαντά: «Και τι με νοιάζει εμένα, αυτός που τους παράγγειλε ας τους πληρώσει!»
Τώρα θα με ρωτήσετε, και με το δίκιο σας βέβαια, που κολλάει το ανέκδοτο με τα επίσημα ταξίδια του πρωθυπουργού;
Έ, όλο και κάποια σχέση έχουν, μέσα στο “ζαβό” μου το μυαλό… Να, φίλοι μου, νομίζω πως οι μεταφραστές παρερμηνεύουν… Δηλαδή, άλλα θέλουν να πουν οι νοικοκυραίοι (οι άλλοι πρωθυπουργοί), κι άλλα απαντά ο καλεσμένος (ο δικός μας). Π.χ. Όλη η Ευρώπη είχε το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, είχαν “τρελαθεί” οι δημοσιογράφοι με το κελεπούρι που τους είχε πέσει… αφού μέχρι κι εγώ, πριν οκτώ μήνες το φώναζα μέσα απ’ το μπλοκ … πως το πρόβλημα είναι περισσότερο της Ευρώπης… Kι εκείνος (παρερμήνευση του μεταφραστή), νόμισε πως ήταν μόνο της Ελλάδας και άρχισε να τρέχει πέρα-δώθε για να μην πάμε στη χρεωκοπία… Κι αν είναι για ανέκδοτο; Άντε κάνεις πως γελάς… Αν όμως βιώνεις τις παρερμηνευμένες καταστάσεις; “Ζαβώνεται” το ρημάδι το μυαλό σου (καλή ώρα σαν το δικό μου) και συνταιριάζεις το ανέκδοτο των 50 καπουτσίνων με τα επίσημα ταξίδια του πρωθυπουργού…
Α, πα, πα, πα!!! Είναι για επίσημο ταξίδι στη Τουρκία!!!
Αχ Θεέ μου, σε παρακαλώ, κάνε να μην παρερμηνεύσει ο μεταφραστής.. κι ο καλός πρωθυπουργός μας, νομίσει ότι είναι καρδιακοί φίλοι μας και τους δωρίσει το Αιγαίο με μερικά νησιά μας! Κάνε Θεέ μου το θαύμα σου να μην τους δωρίσει τη Θράκη μας. Αμήν.
Τι να γράψω η δόλια με το δεξί; Αμήν και πάλι Αμήν.

3 σχόλια:

  1. Φίλε RAPTOR καλώς ήλθες στο χώρο.
    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ταξιδα του πρωθυπουργου στην Ελλαδα θεωρω πως διεσωσαν (στο ελαχιστο βεβαια) την αθλια εικονα που ειχε η χωρα μας απο τις αναμεταδωσεις των ελληνικων ΜΜΕ σε ολον τον κοσμο.
    Οσο για την τουρκια, ειμαι ευχαριστημενος με τη σκληρη γλωσσα με την οποια μιλησε στους διπλωματες, ομως πολυ θα ηθελα να γνωριζω τι ειπαν κατ' ιδιαν με τον Ερντογαν :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή