Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
Τελικά τι είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα σήμερα;
Η κρίση δεν χτύπησε τη χώρα, η οικονομική κρίση βρήκε στόχο μόνο στη “καρδιά” της Ε.Ε. Και φυσικό επόμενο ήταν, εμείς οι οικονομικά αδύναμοι και πλήρη εξαρτώμενοι της Ε.Ε. να βρεθούμε απροστάτευτοι… Δυστυχώς δεν έχουμε και πολιτικούς αντάξιους των περιστάσεων… Έτσι, το όντως μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Ε.Ε. μεταφέρθηκε δίχως καμία αντίδραση στις πλάτες του Ελληνικού λαού για πειραματισμούς!
Τι οικονομικά λάθη όμως έπραξε η Ε.Ε. και γιατί δεν εισήρθε η τωρινή κρίση και στη κινέζικη οικονομία που είναι μία απ’ τις πιο ανθηρές; ‘Ίσως η μοναδική ανθηρή…
Όχι, οικονομολόγος δεν είμαι, μα βάζοντας κάτω τη κοινή λογική. Πιστεύω ότι το οικονομικό κινέζικο μοντέλο που επένδυσε στο καπιταλισμό, δίχως να είναι καπιταλιστικό, έχει φέρει στα ταμεία τους πάρα πολύ πλεονάζον χρήμα…
Κρατούν πολλή χαμηλά το ρενμπίνμπι (πρώην γιουάν) στη Κίνα, και καταναλώνουν πολύ κάτω από τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο πληρωμών. Στη στάση τούτη βέβαια, οδηγήθηκαν μετά απ’ την οικονομική κρίση στην ανατολική Ασία, ώστε τους έπεισε να κρατήσουν το νόμισμα τους χαμηλά και να έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλες δεξαμενές ξένου συναλλάγματος!
Η Ευρώπη τι έκανε;
Οι οικονομολόγοι της δεν έλαβαν ποτέ υπόψη τους την οικονομική στάση της Κίνας, δεν μελέτησαν ποτέ το πώς οι Ασιάτες αυτοί διαχειρίστηκαν τη δική τους οικονομική κρίση, ώστε να εισέρθουμε εμείς πιο ανώδυνα στην οικονομική κρίση της Δύσης.
Η δυνατές οικονομίες της Ενωμένης Ευρώπης έκαναν εντελώς τα αντίθετα, ανέβασαν την αξία του Ευρώ, έναντι των άλλων νομισμάτων (ιδιαίτερα του δολαρίου), με σκοπό το προσωπικό κέρδος… Π.χ. το 2008-2009, η Γερμανία είχε σημαντικά κέρδη από χώρες της Ε.Ε….
Έτσι οι αδύνατες οικονομίες (όπως Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και άλλες) της Ε.Ε., να βρεθούν εκτεθειμένες και “άοπλες” στον οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο!!!
Η Μέργκελ προσπαθεί να κρατήσει ισχυρό το ευρώ, πρώτα για τη γερμανική οικονομία και λιγότερο για την Ε.Ε… Οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία τις αδύναμες οικονομίες.
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Αγγλία πειραματίσθηκαν στην Ελλάδα, (σπρώχνοντάς την βιαίως στους μηχανισμούς στήριξης νδτ και τρόικας), για να περισώσουν τον οικονομικό εαυτό τους….. μα, το πείραμα της Ελλάδας έως τώρα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα!!!
Ετοιμάζουν άλλο πλάνο, στο ίδιο όμως πείραμα, για την Πορτογαλία. Αλλά εκεί δεν έχουν να κάνουν με άτονους/άχρωμους πολιτικούς. Ώστε δεν θα το περάσουν τόσο εύκολα…
Να λοιπόν πια είναι η οικονομική κρίση που μας τυραννά στύβοντάς μας σαν λεμονόκουπες… Εδώ στην Ελλάδα…
Ευρώπη, Ευρώπη που για άλλη μια φορά μας πουλάς, προδίδοντάς μας απαίσια, για να σώσεις το τομάρι σου!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ειναι αληθεια οτι η Κινα και η Βραζιλια αποτελουν δυνατες και ανθηρες οικονομιες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ευρωπη εγιναν πραγματικα καποια λαθη αλλα πριν παμε στην πολιτικη καλο ειναι να συγκρινουμε το κοστος και τον τροπο ζωης, καθως και τις αναγκες των καταναλωτων-πολιτων στην Ευρωπη και ειδικα στην Ελλαδα και υστερα στην Κινα.
Οι διαφορες που θα σημειωσεις θα λυσουν πολλες απο τις ερωτησεις που προκυπτουν στο κειμενο :[
Καλημέρα καλή εβδομάδα φίλε, συνοδοιπόρε Yannidaki, να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε βρίσκει φυσικά σύμφωνη το ποστ σου…
Εάν λοιπόν, δεν υπήρχαν οι πελατειακές σχέσεις, μίζες κ.τ.λ. των εκάστοτε πολιτικών μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και το σώσιμο στις χρεωκοπημένες τράπεζες…
(Τα 100 δισ. ευρώ έχει φθάσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πακέτο βοήθειας που πρόσφερε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες.
Μέχρι σήμερα το Δημόσιο με διάφορα μέσα που είχε στη διάθεσή του (προνομιούχες μετοχές, εγγυήσεις και τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) έχει διαθέσει για την ενίσχυση των τραπεζών περίπου 80 δις…)
Εμείς σήμερα δεν θα είχαμε πληγεί τόσο πολύ από την οικονομική κρίση… Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι, οι κακές πολιτικές και οι άχρωμοι πολιτικοί μας (που είναι δέσμιοι των μικροσυμφερόντων τους), μας οδήγησαν “άοπλους” στο βρώμικο παιχνίδι του οικονομικού πολέμου…
Μάθε καλέ μου φίλε πως, τα χειρότερα έρχονται, δυστυχώς, για τον δύσμοιρο ελληνικό λαό!
Όχι, και πάλι όχι, φίλε yannidaki, δεν τα φάγαμε μαζί!!!
Να είσαι πάντα καλά.