Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι αντιδράσεις για το κείμενο «Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου».


ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΧΟΥΣΕΙΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ.
Πηγή εικόνας απ' το προσωπικό άλμπουμ της Δήμητρας Λιάνης- Παπανδρέου στο facebook.


Οι αντιδράσεις για το κείμενο «Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου».
Τη Δευτέρα το βράδυ (3/1/2011) ανάρτησα το κείμενο για την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου στο Annyra’s blog. Εχθές Τρίτη, σχεδόν όλη την ημέρα, οι προσωπικές εξωτερικές εργασίες με κράτησαν μακριά απ’ το ιντερνέτ.
Τετάρτη σήμερα και το προσωπικό μου imail είχε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις από μηνύματα για το κείμενο που έγραψα, αλλά και τρία σχεδόν αποκαρδιωτικά…
Θα πρέπει βέβαια να σας γράψω, ότι η επισκεψημότητα του Annyra’s blog ξεπέρασε κατά πολύ τα συνήθη όρια των επισκέψεών του.
Δε θα σταθώ όμως, στα αποκαρδιωτικά μηνύματα που έφεραν μέσα τους το “ποιόν” των αποστολέων, αλλά στα μηνύματα, που έδειχναν τη συμπάθειά τους για τη γυναίκα ετούτη που τη γνωρίσαμε οι περισσότεροι, μαζί με την πρώτη σοβαρή περιπέτεια υγείας του (τελευταίου Ηγέτη της Ελλάδας για τον περασμένο αιώνα), Ανδρέα Παπανδρέου.
Το πρώτο μήνυμα που με εντυπωσίασε ήταν από ένα άγνωστο φίλο όπου κοντά στα άλλα έγραφε: «…Τι ζητούνε οι έλληνες, ν’ αρχίσουν οι χήρες να καίγονται στη φωτιά με τους άντρες του, όπως ήταν ο νόμος έως τον 20ο αιώνα στην Ινδία;… Η Δήμητρα έκανε το λάθος που δεν σπούδασε τη ψευτιά των πολιτικών για να μας κοροϊδεύει…»
Μια άγνωστη φίλη έγραψε: «…Πάνω απ’ όλα είναι Ελληνίδα και χριστιανή, δεν θα ξεχάσω που η Δήμητρα έντυσε τον Πρόεδρο με κουστούμια και το καθιερωμένο ετήσιο τάμα τους στη Παναγιά της Τήνου…» Άλλη άγνωστη φίλη έγραφε: « …Γιατί δεν την βάζουν στο ΠαΣοκ, στη κυβέρνηση;… Η Δήμητρα και γνωριμίες έχει, και γλώσσες ξέρεις, και τόσα χρόνια ήταν στη διεύθυνση του γραφείου του πρωθυπουργού! »Τελευταίο άφησα το ανθρώπινο ευχαριστήριο μήνυμα της Δήμητρας Λιάνης-Παπανδρέου που κοντά στα άλλα έγραψε: «…ίσως είσαι η μόνη που τοποθετείσαι δημόσια, γιατί πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν “κοντά” μου, αλλά ή δεν τολμούν, ή δεν έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν δημόσια την γνώμη τους… το χρέος μου απέναντι στον άντρα μου και τελευταίο ηγέτη της Ελλάδας… αλλά και στην ιστορία το έπραξα… στο ακέραιο… προσφέροντας όλη την δύναμη της ψυχής μου, τη ζωή που δεν έζησα και όσες ανθρώπινες εφεδρείες διέθετα ως οργανισμός…» Δεν θέλω να σας κρύψω πως (αναρτώντας το κείμενο για την Δήμητρα Λίανη-Παπανδρέου, στο ένα απ’ τα δύο μπλοκ που διαχειρίζομαι), περίμενα περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις… Μα έτσι όπως αποδείχτηκε, εμείς οι έλληνες ξέρουμε με σοφία να φιλτράρουμε τα δημοσιεύματα, και να αξιοποιούμε τα γεγονότα που μας αφορούν άμεσα.
Χαίρομαι ακόμη που η συμπάθια μου για τη Δήμητρα δεν είναι “λάθος”… Διότι είναι πολλοί εκείνοι που της αναγνωρίζουν τις θετικές πλευρές του χαρακτήρα της καθώς μας τις έδειξε όσο χρονικό διάστημα υπήρξε στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Καθώς κλείνω κι αυτό το κείμενο, θέλω να γράψω στις φίλες, στους φίλους ότι: «Όταν κρατάς τη δύναμη και δεν την δείχνεις, είναι σαν να ψαρεύεις με πετονιά στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας». Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να δηλώνουμε την γνώμη μας δίχως προσκόμματα...
Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, τις φίλες και τους φίλους που μου έστειλαν μηνύματα και δεν θα μπορέσω να τους απαντήσω σύντομα.

11 σχόλια:

  1. να ξεκινησω με κατι μαλλον ντροπιαστικο για μενα. Δεν ηξερα οτι εχεις και δευτερο χωρο (σε παρακαλω να μου στειλεις την διευθυνση του)
    ..οποτε μου ειναι και δυσκολο να σχολιασω :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια τώρα, από την εποχή του Σημίτη, αυτο το τσόκαρο προσπαθει να γίνει υπουργίνα, αυτη το συμφέρον της κυττάζει, αλλά ο λαός γιατί να το χάψει και αυτο; Επι τέλους ας μη δινουμε αξία σε .... τσόκαρα. Το γεγονός οτι δηλώνει ότι μπορει να ξερει γλώσσες δεν έχει καμμιά αξία για τις θέσεις μιας κυβέρνησης (ειναι πραγματικό οτι δηλώσεις;). Ουτε οτι έκανε τάμα στην Παναγία της Τήνου... Αυτο δεν την κανει χριστιανή... Απεναντίας δειχνει ότι σπουδασε και αυτη τη ψευτιά των πολιτικών δίπλα στον αρχιμάστορα της, τοσα χρόνια στο πολιτικο του γραφείο. Αλήθεια ποιο ειναι το χρέος της απέναντι στην ιστορία; το οποίο μάλιστα δηλώνει οτι έπραξε; Λεέι απλως ...κουταμάρες. Αυτοπροβάλλεται δηλώνοντας ότι έπραξε το χρέος της απέναντι στον άντρα της, αυτο το οποίο κάνουν εκατομύρια άνθρωποι στον κόσμο (να φροντίζουν μέχρι τελευταίας στιγμής τον σύντροφό τους). Ακόμη και αυτά που λέει δειχνουν πόσο ...τσόκαρο ειναι. Σε αγαπώ και σε εκτιμώ Ανύρα, αλλά στο θέμα που προβάλλεις διαφωνώ κάθετα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι καλώς ήλθατε στο χώρο.
    *)Yannidaki, το μπλοκ είναι εκείνο του windows live, μας μετακόμισαν… και τώρα βρίσκομαι σε τούτη την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://annyra.wordpress.com
    Συγχωράμε εάν δεν σε είχα ειδοποιήσει.
    *) teodpas, φίλε την ίδια αγάπη κι εκτίμηση φέρω κι εγώ για το άτομό σου. Ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα κι έχουμε την “άνεση” να εκφραζόμαστε ελεύθερα.
    Η δική μου άποψη για την Δήμητρα δεν είναι να γίνει πρωθυπουργίνα (αλλά και γιατί όχι, εάν το αξίζει;) Μα, πως δεν τις έπρεπε όλος ετούτος ο κατατρεγμός!!!
    Φίλε, όσο για το “τσόκαρο” νομίζω πάλι, ότι μας κυβέρνησαν πολλά ξεχαρβαλωμένα τσόκαρα (και με ακόμη πιο χειρότερες ιδιότητες…)
    Να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επι της ουσίας των δηλώσεων της δεν μου απαντάς. Αυτά που λέει ή ιδια δείχνουν ότι εκτός από τσόκαρο ειναι και χαζογκόμενα. Παρόλο που έχει μερικούς κολλητους δημοσιογράφους και ηθοποιους (έχει προσφέρει γη και υδωρ γι' αυτό) που τη προβάλουν, αυτή ήθελε πάντα να γινει υπουργίνα, δεν θάλεγε οχι και για πρωθυπουργίνα, εν τουτοις τον λαό δεν τον έπεισαν ακομη να την κάνουν. Εγω τι να κάνω, μονη της αυτογελοιοποιείται με αυτά που λέει και πράτει, δεν υπάρχει κανένας κατατρεγμός.... Θέλεις να τη δεις πρωθυπουργίνα Ανύρα; Αλλά δεν μας έχει κυβερνήσει κανένας αυτη τη στιγμή που να ειναι τόσο χαζοτσόκαρο (από προσόντα δε, ...σκιζει,να μη τα απαριθμήσω γιατί θα μου καταγγείλουν το σχόλιο ως ακατάλληλο για ανηλίκους). Και ο Ανδρέας ακόμη την ειχε στο πολιτικο του γραφείο - μια θέση αέρας κοπανιστός, ισα-ισα, να παίρνει ένα γενναίο μισθό, με τα λεφτά μας,για τις πρσωπικες... υπηρεσίες που του πρόσφερε, και οχι για συμβουλές, αυτός την ήξερε καλυτερα, αλιως θα την ειχε κάνει υπουργό από τότε, ήξερε οτι δεν είχε προσόντα. Στο κάτω-κάτω πρέπει να μας κυβερνάνε πάντα διάφορες αποχρώσεις τσοκάρων; Εμένα δεν ειναι αυτό το ιδανικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα φίλε teodpas.
    1ον ) Τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, δεν την γνωρίζω προσωπικά, ούτε και ποτέ, με οποιοδήποτε τρόπο μου πρόσφερε “γη και ύδωρ”. Για μένα φίλε, είναι μια γυναίκα που υπέστηκε τα πάνδεινα, διότι ένας μεγάλος Ηγέτης “σήκωσε το χέρι” μπροστά σε όλο τον Ελληνικό λαό και έκτοτε την έβαλε στη ζωή του έως το τέλος του!!!
    2ον ) Η Δήμητρα, πουθενά δεν έγραψε πως γνωρίζει “γλώσσες” (άλλωστε, συν τις άλλοις και σπουδές στο Παρίσι έχει), παρά μία άγνωστη φίλη σε μήνυμά της προς εμένα το έγραψε, μετά από την ανάρτηση του πρώτου κειμένου που έκανα.
    3ον ) Στη διάθεσή σου τα 17 ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβα για το θέμα (όπου είναι υπέρ της Δήμητρας, αλλά και τα τρία αρνητικά).
    4ον ) Πραγματικά με ξαφνιάζεις με την εμμονή σου στο θέμα της Δήμητρας… Ενώ και υπουργίνες είχαμε/έχουμε που δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων… Ακόμη υπάρχει και στα δύο ποστ σου, η διάθεση να “ σμικρύνεις” τις αξίες των γεγονότων… Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε την Δήμητρα στο πολιτικό του γραφείο, αλλά η Δήμητρα, ήταν στη διεύθυνση του γραφείου του πρωθυπουργού. Δηλαδή, σε μία πάρα πολύ εμπιστευτική και κρίσιμη θέση!!! Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την εκτίμηση που είχε ηγέτης και πρωθυπουργός της χώρας τότε, στο πρόσωπο της Δήμητρας Λιάνης-Παπανδρέου.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και από μένα.
    Γιατί επιμένεις και τη προβάλεις τόσο πολύ; και χωρις κανένα επιχειρημα, μάλιστα. Σουγραψε κάποια άγνωστη ότι ξέρει ... γλώσσες... μπλα... μπλα... είναι επιχείρημα αυτό για τα προσόντα της; Αλλά σουγραψα, και ξενες γλωσσες να ξερει,δεν φθάνει αυτό , καθόλου μα καθόλου, για υπουργική θέση. Εκτός αν υπονοεί για προσόν της τη γλώσσα και όχι τις ξένες γλώσσες. Δεν υπέστη κανένα πάνδεινο, πες ένα, όχι αοριστίες, αντίθετα πήρε μια τεράστια περιουσία από το τιποτα, και κάνει και το οσιομάρτυρα, δηθεν την κατατρέχουν, δήθεν προσφερε στη πατρίδα, στην ιστορία, και άλλα χαζά... Η θέση στο γραφειο του πρωθυπουργου, ηταν για να παιρνει απλώς ένα γεναίο μισθό, μια θέση χωρις ευθύνη, απλώς να παρακολουθεί τους άλλους στο ιδιο γραφείο (ήταν το "μάτι" δηλαδή), την άμεση ευθύνη στο οργανο αυτό την έχει ο πρωθυπουργός, δεν ειναι σαν τα υπουργεία. Αλλωστε δικαιολογημένα κριτικαρίσθηκε ο Ανδρέας που έβαλε τη γυναίκα του σε θέση έμμισθη, έχεις δει πολλους πρωθυπουργους να βάζουν τη γυναίκα τους σε κρατική υψηλόμισθη θέση; Ειναι ανέντιμο και ηθικώς ανεπίτρεπτο. Σταματάω εδώ, ειναι το τελευταίο, ότι ειχα να πω το ειπα, παρατηρώ ότι σκοπός σου ειναι να τη προβάλεις με οποιοδήποτε τρόπο και όχι να ενημερώσεις, χωρίς όμως επιχειρήματα, παιζοντας με το συναίσθημα (η καημένη η χριστιανή χήρα...που υποφέρει τα πάνδεινα και την... κατατρέχουν) μήπως και συγκινηθεί κανένας χριστιανός... Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε χαιρετώ φίλε TeodPas.
    Επί αρκετό χρονικό διάστημα διαχειρίζομαι τούτα τα δύο ηλεκτρονικά μπλοκ.
    Δεν σε είδα (όσα θέματα κι αν έχω αναρτήσει), να λαμβάνεις ενεργό μέρος, παρά μόνο τώρα που έγραψα για τη Δήμητρα… Αν και η δική μας ηλεκτρονική φιλία διαρκή περίπου δύο χρόνια…
    Παράλληλα με την αρνητική σου γραφή για το θέμα, μου ζητάς αποδείξεις για τον κατατρεγμό της και τα πάνδεινα που υφίσταται.
    Δεν θα σε πάω πολύ μακριά…Να, καλέ μου φίλε μια ακόμη απόδειξη: Τα δικά σου ποστ!!!
    Ξέρω πως είσαι ένας άνθρωπος μορφωμένος, με ενδιαφέροντα προς τη μελέτη της προϊστορίας και όχι μόνο… Δες τώρα φίλε TeodPas, με τα μάτια ενός τρίτου τα κείμενα για τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, και μετά τα ποστ σου… που στη καλύτερη περίπτωση είναι γραμμένα με χλευαστικό ύφος…. Ενώ θα μπορούσες να τοποθετήσεις την όποια αντίθεσή σου πιο… κόσμια.
    Όλα ετούτα με έκαναν να τη αντιμετωπίζω με πολύ συμπάθια και να είναι σίγουρος, ότι έχει πράξει πολλά θετικά που θα μπορούσα να τα γράψω υπέρ της.
    Εν καιρώ….
    Σε ευχαριστώ για την παρουσία σου στο χώρο.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου..
    Ένας ξεχωριστός Ανθρωπος,μια μεγάλη ευαίσθητη καρδιά που πολύ λίγοι μπόρεσαν να καταλάβουν,καί χαίρομαι πού μέσα στούς λίγους ήταν κι ο Ανδρέας!! μια ψυχούλα που χτυπήθηκε ανελέητα ,κι απ οτι βλέπω παραπάνω .. συνεχίζετε ,Είχα την τύχη να την γνωρίσω από κοντά και αμέσως, κατάλαβα ποσο χαρισματικός, καλόκαρδος, άνθρωπος ειναι,γι αυτο κι ο Ανδρέας μας ενας μεγάλος ηγέτης επέλεξε να την βαλει στο πλευρο του αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα.. ΤΥΧΑΙΟ??!!οχι!! γιατί άξιζε, γιατι καταλαβε με τι ανθρωπο ειχε να κανει!!!Να κάνω μία ερώτηση?αυτή η γυναίκα αναρρωτηθήκατε ποτέ τι χάρηκε?μια ζωή κατατρεγμένη απο τους δημοσιογράφους ,κ απ οτι μπορώ να θυμηθώ στο πλευρό του άντρα της ,από νοσοκομείο σε νοσοκομείο..Πότε θα σταματήσετε επιτέλους να την σταυρώνετε?..Αν ειμασταν σαν τον χαρακτήρα της Δήμητρας, ίσως ο κόσμος μας να ήταν πολύ καλύτερος,τελικά βλέπω μετά λύπης μου οτι ο ''Πόντιος Πιλάτος'' ζεί στις καρδιές μερικών ανθρώπων,ΔΉΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ !!!ΥΣ.μολις διάβασα οτι ο κύριος ΤΕΟ,..είναι άνθρωπος μορφωμένος,ξέχασε την κοινωνική μόρφωση στό συρτάρι φαίνετε ,ντροπή ..ο ανάγωγος τρόπος που εκφράζετε για μία ΚΥΡΙΑ δειχνει τον χαρακτήρα του .. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ...ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝΕ ......Σ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΚΙ ΕΔΩ ΚΙ ΑΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ!!!ΟΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΧΕΙ Κ ΕΧΘΡΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και μια υπέροχη χρονιά να είναι για σένα το 2011, φίλη gata.
    Αγαπητή φίλη, δεν έχω γνωρίσει προσωπικά την Δήμητρα. Έτσι δεν μπορώ να εκφράσω απόψεις για τον χαρακτήρα της… Όμως οφείλω να δεκτώ/σεβαστώ τις δικές σας μαρτυρίες και κοντά στις καταστάσεις που “μελέτησα” για τη Δήμητρα, είμαι πεπεισμένη πως όντως πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη γυναίκα που χαίρει την απόλυτη συμπάθειά μου.
    Ευχαριστώ για την παρουσία σου στο χώρο.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kι εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και για τις ευχές σου καί ανταποδίδω με μία ευχή παραπάνω ,να σου δωθεί κάποτε η ευκαιρία να γνωρίσεις την Δήμητρα από κοντά γιά να καταλάβεις αμέσως πόσο γλυκειά,ευγενική,ευαίσθητη,και αξιόλογη Κυρία είναι!!!
    κι ας λενε οτι θέλουν όλοι,,η ζήλεια ,και η κακία έλεγε η γιαγιά μου, είναι σαράκι που τρώει τις ψυχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ειλικρινά δεν ξέρω την Δήμητρα Λιάνη , ούτε τις γνώσεις της... θεωρώ βέβαια οτι κακώς δεν διεκδίκησε την θέση που πίστευε οτι της ανήκει εκλογικά.... ίσως έτσι να κατάφερνε 2 σκοπούς να επιτύχει. 1)_ να αποδείξει οτι διεκδικεί τα πάντα στηριζόμενη στην προσωπική της επιτυχία, και 2) να αναγκάσει έτσι και το κόμμα της να της φέρεται με περισσότερο σεβασμό σε αυτό που αντιπροσωπεύει η ίδια κι όχι ο νεκρός της συζυγος!

    Δηλαδή το γεγονός οτι δεν διεκδίκησε η ίδια την ψήφο , ήταν πιστεύω μοιραίο της λάθος, εφόσον ήθελε να μετέχει στην΄πολιτική ζωή του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή