Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πως μας “φτύνουν” με ανιστόρητα γεγονότα για το «1821»… κι αλλάζουν την ιστορία μας!



Στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «1821» μας λένε για την πολίχνη Παναγιά της Βοιωτίας, και ότι αυτή αναπτύχθηκε γύρω στα 1500. Έτσι, θέλουν να μας πείσουν πως τον καιρό της τουρκοκρατίας όλα ήταν ρόδινα και ευήμερα για τους Έλληνες… Και να η Παναγιά μάζεψε τόσους Αρβανούς εποίκους… Να η Παναγιά τον 17 αιών. διαλύθηκε απ’ τους τσιφλικάδες, τους κοτζαμπάσηδες… Τόσος αχταρμάς από επιστήμονες ιστορικούς δεν ματάγινε!!!
Κι όλα αυτά για να μας πείσουν ότι η τουρκιά μας κανάκεψε… Μας αγαπά βρε "ζουλάπια" Έλληνες!!! Μας αγαπούν οι τούρκοι... δεν το είδατε στη Κύπρο, στα Ύμια, στη Θράκη, στον εναέριο εθνικό χώρο μας καθημερινά;

Συγχωράτε με, αλλά εδώ πρέπει να ανοίξω μια παρένθεση για να θυμίσω, ότι οι Αρβανοί του 1400 μ.Χ. ήταν χριστιανοί και είχαν οι περισσότεροι ελληνική εθνική συνείδηση. Και πως χώρα Αλβανία δεν υπήρξε ποτέ μέχρι το 1913.(Η Αλβανία δεν θα υπήρχε σαν χώρα εάν δεν γινόταν το 1917, η επέμβαση των ΗΠΑ με τον πρόεδρο Woodrow Wilson που άσκησε βέτο. Η μισή εδαφική κυριαρχία της σήμερα, θα ήταν, τουλάχιστον έδαφος της Ελλάδα.)

Εντωμεταξύ, ο Γιώργος Καστριώτης (εθνικός ήρωας της Αλβανίας 1404-1468 σαν Σκεντέρμπεης, που στα ελληνικά σημαίνει «Αλέξανδρος ηγεμών ή Μέγας Αλέξανδρος» με ιστορική επιβεβαιωμένη Ελληνική καταγωγή, το 1443 κηρύσσει την επανάσταση εναντίον του Τούρκου κατακτητού. Ελευθερώνει την Κρούγια με τα 300 παλληκάρια του και αμέσως εισέρχεται στον Καθεδρικό Ναό της και ψάλλει ο ίδιος και οι συνακόλουθοί του Δοξολογία ευχαριστήριο προς τον Θεό. Διατάζει να υψωθεί στα κάστρα της ο δικέφαλος αετός με φόντο πορφυρό ως έμβλημά του, που ήταν, τι άλλο παρά , η πολεμική σημαία του Βυζαντίου.)
Μην βιαστείτε να πείτε: «τι μας νοιάζει το τι έγινε με τη “σημερινή γείτονα χώρα” Αλβανία τότε;» Μας νοιάζει εθνολογικά, και ιστορικά μας παρανοιάζει… για την εθνική ιστορία μας που ήρθε ο τούρκος και μας την διέλυσε. Κάτι, που ούτε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε καταφέρει…

Ας έρθουμε λοιπόν, στο μεγάλο αριθμό Αρβανιτών που βρέθηκαν εκείνα τα χρόνια στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής και που σήμερα είναι στριμωγμένη η Ελλάδα μας. Με την εξέγερση του Καστριώτη στα βόρεια, οι κατακτητές τούρκοι φοβήθηκαν κι άρχισαν τους φοβερά βίαιους εξισλαμισμούς στους χριστιανούς Αρβανούς. Εκείνοι, μη έχοντας άλλη λύση (κι αφού οι τούρκοι τους είχαν αρπάξει όλο το βιός τους), προσέτρεξαν στα νότια εδάφη για να συσπειρωθούν με τους εθνολογικά αδελφούς τους Έλληνες, ώστε να σώσουν τη ζωή και τη πίστη τους. Έτσι, βρέθηκε ο μεγάλος Ιλλύριος πληθυσμός τον πρώτο αιώνα της τουρκοκρατίας στα νότια (Θεσσαλία, Ρούμελη, Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου και Αιγαίου).
Κι αν πάλι αναρωτηθείς, ποιοι ήταν οι Αλβανοί που σύμπραξαν σαν μισθοφόροι των τούρκων; Ήταν εκείνοι που με το σπαθί και την φωτιά επί τέσσερεις αιώνες, τους είχαν αλλάξει την πίστη και τους είχαν μεταμορφώσει σε Γενίτσαρους.

Αυτούς τους κατατρεγμένους χριστιανούς Αρβανούς του 1400-1500, μας παρουσίασαν οι κύριοι ιστορικοί της σιράς του ντοκιμαντέρ «1821», πως ήρθαν λέει: απ’ την τουρκιά προκληθείσα ευημερία στα νότια και αυγάτισαν τα χωριά!!!

Ακόμη δείχνουν στην ανιστόρητη σιρά «1821»,τους Έλληνες, σαν κοινούς κλέφτες και πειρατές!!! Και δεν ξεκαθαρίζουν πως εκείνοι που πλήρωναν φόρο στη τουρκιά ήταν οι κατακτημένοι χριστιανοί Έλληνες και που εάν δεν είχαν να πληρώσουν (όπως τις περισσότερες φορές) τους άρπαζαν τις κόρες για τα χαρέμια, τους γιούς για Γενίτσαρους και αυτούς τους ίδιους, τους πουλούσαν σαν δόλους. Γιατί ο φόρος πληρωνόταν από την κατώτερη τάξη με μουσουλμανικό φιρμάνι. Καθώς τώρα καταλαβαίνετε στη τουρκοκρατία η κατώτερη τάξη ήταν οι Έλληνες.
Ντροπή μας που πληρώνουμε τέτοιους καθηγητές για να μάθουν στα Ελληνόπουλα την ιστορία μας.


1 σχόλιο:

  1. λυπαμαι αλλα δεν εχω παρακολουθηση τη σειρα. δεν μπορω να γνωριζω αν προκειται για λαθη ή παραλειψεις ή αλλοιωσεις.
    Παρατηρω εναν σαλο στα blogs, εχω ομως παψει να εμπιστευομαι τα blogs γνωριζοντας τις τασεις μεγαλοποιησεις τους. Υποσχομαι να προσπαθησω να βρω και να παρακολουθησω την εκπομπη αυτη και να επανελθω με συγκεκριμενες αποψεις :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή