Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Κρίσεις αξιών και… στη πνευματική ζωή της Ελλάδας!




Κοντά στους λειψούς πολιτικούς, εμφανίζεται και μια ακόμη σοβαρότερη έλλειψη, εκείνη των δεδηλωμένων πνευματικών ελλήνων!

Γιατί δεν μπορεί τούτη η χώρα να μην έχει πνευματική ζωή. Δεν μπορεί να μην είχε/έχει πνευματικούς ανθρώπους ώστε, να μπούνε μπροστά αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον απλό έλληνα και να του δώσουν ξανά τις ελπίδες για το αύριο…

Που λούφαξαν λοιπόν, γιατί σιώπησαν, γιατί δεν εμφανίζονται, όλοι αυτοί οι διανοούμενοι της Ελλάδας;

Είδατε εσείς κάποιον να σταθεί πλάι μας κι απέναντι σε τούτη τη καταστροφή που ζει η χώρα μας;

Ας έδιναν μια δωρεάν συναυλία, μια ανοικτή διάλεξη τέλος πάντων, όπου θα εξηγούσαν στον έλληνα, όλες τις “παράξενες” λέξεις και πράξεις που τυραννούν το τελευταίο χρόνο τη ζωή του. Να του έδιναν με την ελπίδα του πνεύματος, τη σπίθα που θα ζεστάνει τη παγωμένη ψυχή του.

Που πήγατε μωρέ, γιατί κιοτέψατε;

Τώρα σας χρειαζόμαστε, τώρα πρέπει να “ζωστείτε” τα πνευματικά άρματά σας (αν πράγματι τα ‘χετε κι αγαπάτε αυτό το τόπο), και να παλέψετε μαζί μας για την ελευθερία της πατρίδας μας ενάντια στη κατοχή του νδτ και της τρόικας!

Τι να το κάνουμε… όταν είμαστε “λεύτεροι”, να μας “τσαμπουνάτε” τις πνευματικές δημιουργίες σας; Τι να το κάνουμε τότε…

Μόνο να θυμάστε πως, κάποτε θα σταθούμε και πάλι λεύτεροι στα πόδια μας, γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν θα χαθεί… Και μην τολμήσετε τότε να μας πείτε οποιαδήποτε πνευματική μπούρδα σας, του τύπου: (το πρόβλεψα, αγωνίστηκα κτλ). Διότι στις δύσκολες για το έθνος στιγμές βρεθήκατε ανύπαρκτοι και δέσμιοι των συμφερόντων σας….

4 σχόλια:

  1. δρασεις τυπου Θεοδωρακη εννοεις;
    ο ανθρωπος και συναυλιες εκανε και διαλεξεις εδωσε και "κινημα" δημιουργησε και τσαρλατανος ισως να καταντησε, τη δικη μου συμπαθεια παντως την εχασε.
    Αυτο το ρισκο εχουν να παρουν οσοι θα τολμησουν κατι τετοιο.
    Γιατι τετοιοι ανθρωποι δεν πρεπει να εχουν στοχο την επανασταση, την αντισταση και την αντιδραση, αλλα την ενωτητα, την ομονοια και τη συνεργασια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε, συνοδοιπόρε καλημέρα και καλή χρονιά να έχεις.
    Λες να φοβούνται το ρίσκο, ή, το βόλεμα μην χάσουν;
    Εννοώ… φυσικά κι όλους αυτούς που κατέχουν υψηλές θέσεις στη “πνευματική Ελλάδα” και με τους παχυλούς μισθούς τους αδειάζουν τα ταμεία της… και όχι μόνο!!!
    Ένας Μίκης, δυστυχώς, δεν θα μπορεί πάλι να τους αντιπροσωπεύσει…
    Μόλις περάσει τούτη η μπόρα, θα δεις δεκάδες από δαύτους στη τβ, στα βιβλία και αλλού για να μας λένε αναλύσεις επί αναλύσεων, δήθεν στο πόσο “αγωνισθήκαν” για το καλό του τόπου…
    Αλλά δεν θα υπάρχει συγνώμη γι’ αυτούς… Ο λαός δεν ξεχνά και πια δεν τρώει κουτόχορτο!!!
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ! ! !
    και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή, φωτεινή, δημιουργική και υγιής να είναι η χρονιά που μας είρθε φίλη Θάλεια.
    Χρόνια σου πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή