Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ευρωπαίοι…



Δώσατε έλληνες την παιδία όπου την οικειοποιήθηκαν για τον δικό τους πολιτισμό, χτίσανε επάνω σε αυτή τη γνώση ολόλαμπρα πολιτισμικά καθεστώτα… και τώρα;
Τώρα, σας “χορταίνουν” από κατηγόριες και βρισιές!!!
Αιώνες, ασύδοτα λεηλατούσαν την κληρονομιά σας, τα γράμματά σας, τις τέχνες σας, καθώς με τούτα κοσμούσαν την γύμνια του πνεύματός τους… και τώρα;
Τώρα, σας αντιμετωπίζουν σα τα ποιο σιχαμερά όντα!!!
Ω, δύσμοιροι έλληνες που με την λάθος επιλογή των (συνεχώς ) κακών πολιτικών σας, φθάσατε στο τελευταίο σκαλί της αξιοπρέπειας!
Ζητιανεύετε λίγη ελπίδα από εκείνους, που μόλις πριν από εβδομήντα χρόνια, ρήμαξαν κι αποτελείωσαν το έθνος σας. Οι Άγγλοι με τον αδελφοπόλεμο, οι Ιταλοί και Γερμανοί με τον επεκτατικό μουρλό κι ανόητο πόλεμό τους. Κι αφού λοιπόν, με κείνες τις βρωμερές κατακτητικές κινήσεις τους, σας στέρησαν τη βιωτή και βιαίως σας εξανάγκασαν στη μετανάστευση. Εφ’ όσων επί περίπου δέκα χρόνια, σας έκλεβαν το βίο σας, σας σκότωναν, σας έκαιγαν τα χωριά και τις πόλεις σας, σας, σας... Και τώρα;
Τώρα, ποιούν τη νύσσα, (κοινώς κάνουν τη πάπια), και βάζουν τη θεά Αφροδίτη να ζητιανέψει κι ένα “πλουμιστό” πωλητήριο στην Ακρόπολη για να σας διαγράψουν απ’ τη μνήμη τους!
Ευρωπαίοι, ευρωπαίοι… ήρθε οι ώρα να ακούσετε κάτι απλό, μα και συνάμα λυπηρό, μέσα στη παραζάλη του παροξυσμού της αγνωμοσύνης σας:
«Όταν καταστρέφεις τα θεμέλια του σπιτιού σου, εκείνο γρήγορα πέφτει και σε πλακώνει!»
Έτσι "πουλάκια μας";
Καθώς όμοια με όρνια κατασπαράζεται ακατάπαυστα το κορμί της Ελλάδας μας… Κι οι έλληνες, αντ’ αυτού, σαν τον δικό τους Προμηθέα, να σας δωρίζουν τη φωτιά,τη
ζωή!!!

2 σχόλια:

  1. το εχεις σκεφτει αναποδα; δλδ πως εμεις οι ελληνες που βρηκαμε και καταφεραμε τοσο, γιναμε εγωιστες και αλαζονες, τοσο που η σιγουρια για την ανωτεροτητα μας, μας καθηλωσε σε μια ασφαλεια χωρις επιπλεον προσπαθεια και εκμεταλλευση οσων εμεις δημιουργησαμε.
    Η αδρανεια εγινε επικινδυνη και συνοδευτηκε απο την αναπτυξη ολων των αλλων -των κατωτερων- ωσπου ενα πρωινο ξυπνησαμε οντας ερειπωμενη στο πνευμα και στην υλη.
    Τωρα ζηταμε βοηθεια απο εκεινους που καποτε κερδισαν απο εμας. Ομως τωρα η βοηθεια δεν ειναι δωρεαν, οπως αλλοτε.
    Ελπιζω να μαθαμε αυτη τη φορα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.;Aννα, νομίζω(με επιφυλάξεις) ότι άν καταφύγουμε στο διεθνες δικαστήριο με το αίτημα της μή δυνατότητας κάλυψης των υποχρεώσεών μας, έναντι των δανειστών. Λόγω διαταραχής της δημόσιας διοίκησης, της ασφάλειας του κράτους και της διατάραξης των πολιτών,να μην δώσουμε σένς προτείνοντας εγκατάσταση ελευθέρα των επιχειρήσεών τους, χωρίς δασμούς και φορολόγηση μέχρι της εξόφλησης του χρέους. Τα οφέλη της Ελλάδας θα είναι α)κέρδη απο την έμμεση φορολογία δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν με τον μισθό τους αγορέςβ)απαλλαγή απο το χρέος γ)συνεκμετάλλευση.Θα σε παρακαλέσω να ψάξης άν έχεις την δυνατότητα στο 1936 με το δάνειο του Βελγίου, και με την χρήση του ιδιου άρθρου απο την Αργεντινή.η οποία και απαλάχτηκε. Νομίζω πώς εδώ γίνεται το έγκλημα του αιώνα με στόχο την τζάμπα ιδιωποίηση του δημοσίου και των γηπέδων με πρόσχημα την κακοδιαχείρηση, που οι ίδιοι επέβαλαν και κανένας εισαγγελέας δεν παρενέβει!!έχε υπόψιν ότι οι πορείες διαμαρτυρίας , δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης παρά την εξουθένωση του εργάτη οικονομικά και θα έπρεπε να μπούμε στην εφαρμογή της πολιτικής αντίστασης που απορρέει μέσα απο τους κανόνες της ηθικής του προλεταριάτου.Πιστεύω πώς και τα δύο θέματα θα πρέπει να διευκρινηστούν, ιδιαίτερα της πολιτικής αντίστασης,γιατί πολλοί νομίζουν ότι είναι παλαμακια σε αίθουσες διαλέξεων όπου διανεμουν διπλωματα αντιστασιακών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή