Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το σύγχρονο εμπόριο των ανθρώπων στην Ελλάδα.


Πηγή εικόνας:http://www.report24.gr/provlimatismos-gia-tous-lathrometanastes-sta-filiatra.htm




Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ ογκωδέστατο και μέσα σε αυτό, δυστυχώς, εμπλέκονται πολλοί ημεδαποί… Π.χ. πολίτες που, προκειμένου να εισπράξουν ένα παχυλό ενοίκιο για τα χαλάσματα που έχουν ή να εξασφαλίσουν φθηνά εργατικά κι αφορολόγητα χέρια, κρατούν αυτούς τους ανθρώπους ‘’ομήρους’’. Δημοτικοί Άρχοντες που δηλώνουν αναρμόδιοι όπως στη περίπτωση της Σπάρτης, (καθώς ανέδειξε μέσα από το αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ το zougla.gr : ‘’Άνθρωποι-ποντίκια στις φαβέλες της Λακωνίας’’).

Έτσι, δεκάδες χιλιάδες Ασιάτες προσφέρουν σε εξευτελιστικές τιμές τη χειρονακτική εργασία τους στην Ελληνική περιφέρεια, αντιμετωπίζοντας παράλληλα έναν ανομολόγητο ρατσισμό από τους εμπλεκόμενους ντόπιους στο ανθρώπινο αυτό παζάρι. Και συνάμα, η παράνομη αγορά των σύγχρονων δούλων, επιδεινώνει σε μέγιστο σημείο, το πρόβλημα της ήδη κατεστραμμένης κι ετοιμοθάνατης ελληνικής οικονομίας.
Τούτοι οι άνθρωποι, σπρωγμένοι απ’ την δυσμενή και οικονομική στενότητα της πατρίδας τους, βρέθηκαν (πάντα παράνομα) στη κατεστραμμένη Ελλάδα να αναζητούν το δικό τους όνειρο. Ενώ σχεδόν όλοι, ζούνε μέσα σε τραγικές συνθήκες που ελάχιστοι δυτικοί θα μπορούσαν να αντέξουν, γύρω από τους εκάστοτε τόπους της εργασίας τους στην Ελληνική περιφέρεια.
Πρόσφατες μελέτες, έδειξαν ότι καθημερινώς από τις διάφορες παράνομες εισόδου της Ελλάδας: 100 με 200 άτομα ασιατικής καταγωγής, εισέρχονται στη χώρα! Κάποιοι από αυτούς (ποιο τυχεροί) θα μεταφερθούν στην Ευρώπη, πάλι παράνομα. Αυτοί που θα μείνουν στη χώρα θα προωθηθούν από τα παράνομα κυκλώματα στη περιφέρεια είτε στους δρόμους των πόλεων σαν υαλοκαθαριστές αυτοκινήτων ή επαιτώντας απλά. Τους καλοκαιρινούς μήνες δε, (που η αγροτική εργασία δεν υπάρχει) θα διατρέχουν τις ακτογραμμές όλης της χώρας πουλώντας τη παράνομη πραμάτεια κάποιου ασυνείδητου φοροφυγά Έλληνα!
Σήμερα, που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το χάος της οικονομικής καταστροφής και την πιθανή επιστροφή μας στη δραχμή, με ότι συνεπάγετε αυτό. Σήμερα κιόλας, η Ελληνική πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει πολύ αυστηρούς νόμους για όσους συλλαμβάνονται (ημεδαπούς και αλλοδαπούς) που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε αυτήν, εκ πρώτης, απάνθρωπη μάστιγα και μετά στην μεγάλη φοροδιαφυγή των πολλών εκατομμυρίων ευρώ…
Θα σας αφήσω καθώς θυμάμαι μέσα από τούτον τον προβληματισμό, ένα τραγούδι που τραγουδά ο Κώστας Χατζής: ‘’…και λεγόμαστε άνθρωποι…’’, ας με συγχώρησε τε που θα το παραφράσω: ‘’…και λεγόμαστε Έλληνες…’’

2 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε Yannidaki.
    Από τις λίγες φορές που θυμώνω ενάντια σε ανθρώπους. Όμως, θα συμφωνήσω μαζί σου ευθέως πως θα πρέπει η πολιτεία να λάβει τα πιο σκληρά μέτρα για να ξεμπλέξομε μια και καλή με αυτό το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Θα προτιμούσα βέβαια το ίδιο σκληρά να τιμωρούνται και οι ημεδαποί που θα συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή κοινωνική/οικονομική τεράστια πληγή.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή